Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

VURAL’DAN BERLİN’NDEKİ HACI BAYRAM CAMİİ BASKININA SERT TEPKİ

VURAL’DAN BERLİN’NDEKİ HACI BAYRAM CAMİİ BASKININA SERT TEPKİ
REKLAM ALANI
19.09.2021
A+
A-

VURAL’DAN BERLİN’NDEKİ HACI BAYRAM CAMİİ BASKININA SERT TEPKİ!

Berlinli hukukçu Prof. Dr. Abdurrahim Vural, Berlin’deki Hacı Bayram Camii’ne polis baskını düzenlenmesini ağır dille kınadı. Vural, söz konusu polis operasyonunun inanç hürriyetini yok saydığını belirtti.
Prof. Dr. Abdurrahim Vural, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Hacı Bayram Camii’ne düzenlenen polis baskınını, Gurbet Postası Haber’e yaptığı açıklamayla ağır dille kınadı. Vural açıklamasında, ”Berlin’deki Hacı Bayram Camii’nde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis ve savcılık tarafından alçakça, kahpece yapılan operasyonu şiddetle kınıyorum. Bu baskın tamamen keyfi yapılmıştır. Polisin ve savcının elinde açık deliller olmasına rağmen, olayın aydınlatılmasına rağmen müslümanları korkutma amaçlı, Almanya’daki camiilerin ve müslümanların imajını kötüye çıkarma ve yerle bir etmek amaçlı; müslümanları dolandırıcı olarak topluma lanse etmek için ve yine olayın aydınlatılmasına rağmen böyle bir baskını korkutma amaçlı ve müslüman cemaati kirminalize etmek ve dolandırıcı göstermek için bu baskın yapılmıştır” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Abdurrahim Vural-ALMANYA

REKLAM ALANI