Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Orta Asya Devletleri Dışişleri Bakanları Toplantısı

Orta Asya Devletleri Dışişleri Bakanları Toplantısı
REKLAM ALANI
15.09.2023
A+
A-

 

 

 

Orta Asya Devletleri Dışişleri Bakanları Toplantısı

/2023

Öncesi
Sonraki
13 Eylül 2023 tarihinde Orta Asya Devletleri Dışişleri Bakanları Toplantısı Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin başkanlığında Duşanbe’de gerçekleştirildi.

 

 

Dışişleri kurumlarının başkanları, Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci İstişare Toplantısının taslak Gündemi ve nihai belgelerinin listesi üzerinde tartıştı ve anlaşmaya vardı.

 

 

 

Tacikistan Dışişleri Bakanlığı Başkanı konuşmasında, bölge ülkelerinin Orta Asya’da barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması adına açık ve geniş etkileşime hazır olduklarını vurguladı. Bölge devletlerinin her zaman tüm alanlardaki ilişkileri daha da genişletmek ve güçlendirmek, mevcut sorunların çözümünde ortak girişimleri teşvik etmek ve aynı zamanda zorluklara ve tehditlere karşı koymak için çaba harcamak yönündeki ortak arzudan yola çıktıkları memnuniyetle kaydedildi.

 

 

S. Muhriddin, ülkemizin 2022-2023 İstişare Toplantıları mekanizması başkanlığı döneminde, Duşanbe’deki zirve çerçevesinde 16 yan etkinliğin düzenlenmesi de dahil olmak üzere Tacikistan’a sağlanan destekten dolayı Orta Asya devletlerine şükranlarını ifade etti.

 

 

 

Bakanlar, çok çeşitli güncel konular üzerinde sürekli ve ilgili etkileşimin, Orta Asya’nın kardeş ülkelerinin ortak kalkınmasına yönelik uzun vadeli hedeflere ulaşmanın anahtarı olduğu görüşünde oybirliğiyle hareket etti.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/13329/soveshchanie-ministrov-inostrannykh-del-gosudarstv-tsentralnoi-azii

 

 

 

 

REKLAM ALANI