Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Orman Yangınlarıyla Mücadelede “Rezerv Güce” Yerli ve Millî Üretim Desteği

Orman Yangınlarıyla Mücadelede “Rezerv Güce” Yerli ve Millî Üretim Desteği
REKLAM ALANI
11.07.2022
A+
A-

 

 

 

 

Orman Yangınlarıyla Mücadelede “Rezerv Güce” Yerli ve Millî Üretim Desteği

 

 

 

Haberin Fotoğrafları

 

 

WhatsApp Image 2022-07-10 at 13.19.52.jpg
Orman yangınlarıyla mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait hava araçlarının “Rezerv Güç” olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Millî Savunma Bakanlığına ait 2 adet C-130 uçağı ve 18 adet çeşitli tipte helikopterin “rezerv güç” olarak kullanılması için Millî Savunma Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında “MSB Envanterinde Bulunan Hava Araçlarının Büyük Orman Yangınlarında Rezerv Güç Olarak Kullanılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” imzalanmıştı.

Millî Savunma Bakanlığının bağlı şirketi Askerî Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş (ASFAT) yeni uygulama için imzalanan iki ayrı sözleşme ile hazırlıklara başladı. Söz konusu sözleşmeler ile Orman Genel Müdürlüğünün yangınlarla mücadelede ihtiyaç duyduğu malzeme, ekipman ve eğitimlerin ASFAT tarafından sağlanması kararlaştırıldı.

 

 

 

YEŞİL VATAN YERLİ VE MİLLÎ ÜRETİM YANGIN KİTLERİYLE KORUNACAK

Yapılan anlaşma kapsamında; Orman Genel Müdürlüğü için ASFAT tarafından 20’si Türk askerî fabrikalarında olmak üzere 30 adet 2.5 ton kapasiteye sahip yangın kovası, 5’i Türk askerî fabrikalarında olmak üzere 7 adet 7.5 ton kapasiteye sahip yangın kovası ve 7 adet de helikopter kanca kiti üretildi.

Ayrıca ASFAT tarafından C-130 uçaklarından atılan ve havadan yangın söndürmek için kullanılan kutular tedarik ediliyor. Sözleşme kapsamında bu sistemin kullanımı için pilotlara “Yangına Müdahale Eğitimi” de verildi. Kısa süre içerisinde yangın söndürme kutularının üretimlerinin de Millî Savunma Bakanlığına ait askerî fabrikalarda yapılması planlanıyor.

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1072022-70437

 

 

REKLAM ALANI