Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN ‘SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ’ MESAJI

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN ‘SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ’ MESAJI
REKLAM ALANI
22.12.2021
A+
A-

SERVET SAMANCI -AĞRI
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Samancı, 1914 yılında Sarıkamış Harekâtı sırasında Ruslarla mücadele etmek için Kafkas Cephesindeki Birliklerin çetin kış koşullarında Allahuekber dağlarında donarak şehit olmasının 107. Yılında andıklarını ifade etti.

Başkan Samancı, “Yokluklar içinde kış şartlarında giyecek bir elbisesi bile olmayan 90 bin Kahraman Türk Askerinin bir birlerine sarılı halde donarak şehit olması 107. yıldır Türk Milletinin büyük bir acıyla kalbini sızlatmaktadır. Türk Milletini tarihten silmek üzere dört bir yandan kudurmuş gibi saldıran düşmana karşı canını ortaya koyan kahramanlarımızın mübarek naaşları aylarca kar ve buz altında kalmıştır.

Bugün göklerde çekili bir Bayrağımız, üzerinde yaşadığımız bir Vatanımız varsa bu Kahramanlarımıza borçluyuz. Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun” dedi.

REKLAM ALANI