Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünya ortalamasının üzerinde bir GSYİH büyüme hızının sağlanması gerekiyor. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Dünya ortalamasının üzerinde bir GSYİH büyüme hızının sağlanması gerekiyor. Makaleyi yazan: Andrey Isaev
REKLAM ALANI
15.09.2024
A+
A-

Dünya ortalamasının üzerinde bir GSYİH büyüme hızının sağlanması gerekiyor. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

2024

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun lider yardımcısının Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesi
Geçen hafta Rossiyskaya Gazeta’nın sayfalarında bugün iç işgücü piyasasının karşı karşıya olduğu temel zorlukları ve tehditleri sıralamıştım .

Bu, işgücünün tükenmesi, mevcut personel ile modern ekonominin talepleri arasındaki tutarsızlık, kayıt dışı istihdamın büyümesi, düşük işgücü verimliliğinin devam etmesi ve işgücü kaynakları arzındaki bölgesel dengesizliktir. 2025 yılında başlayacak yeni ulusal proje “ Personel ” in hayata geçirilmesi sırasında tüm bu zorlukların üstesinden gelmemiz gerekecek .

Bu proje kapsamında kendimize hangi görevleri koyuyoruz? 2030 yılına kadar hangi hedeflere ulaşmak istiyoruz?

Rusya Federasyonu’nun ulusal kalkınma hedeflerine ilişkin tüm temel görevlerin ve ana hedef göstergelerinin 7 Mayıs 2024 tarih ve 309 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde kaydedildiğini hatırlatmama izin verin.

Öncelikle önümüzdeki beş yılda ülkemizin gayri safi yurt içi hasılasının dünya ortalamasının üzerinde büyümesini ve GSYH açısından dünyada dördüncü sıraya ulaşmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun için verimliliği artırmamız, makroekonomik istikrarı korumamız ve işsizliği düşük tutmamız gerekiyor.

İkincisi, 2030 yılına kadar, ekonominin öncelikli sektörleri için, onlara yönelik talep tahminlerine dayalı olarak etkili bir eğitim, mesleki yeniden eğitim ve personelin ileri eğitimi sistemi oluşturulmalıdır.

Üçüncüsü, beş yıl içinde çalışan vatandaşların yeni meslekler edinmeleri ve becerilerini geliştirmeleri de dahil olmak üzere sürekli mesleki gelişimleri için koşullar yaratmamız gerekecek.

Dördüncüsü, cumhurbaşkanı Rusya’da kendini gerçekleştirme olanaklarına inanan gençlerin oranını 2030 yılına kadar yüzde 85’ten az olmamak üzere artırma hedefini belirledi.

Beşinci olarak, özel askeri operasyona katılanlara özel önem verilecektir. 2030 yılına kadar istihdam ve yeniden eğitim koşullarından memnuniyet düzeyinin sürekli olarak artırılması gerekiyor.

Bu hedeflere hızla ulaşmak için ulusal “ Personel ” projesi çerçevesinde dört federal program oluşturulacak . İlk programın adı “ İşgücü Piyasası Yönetimi ” dir . Ekonomimizin personel ihtiyacına ilişkin yıllık tahminin hazırlanması, iş arayanların “ Rusya’da Çalışma ” platformunda desteklenmesi , onlara yönelik yeni hizmetlerin ve işgücü piyasasının analiz edilmesine yönelik yeni araçların geliştirilmesi gibi faaliyetlerin yürütülmesini içermektedir. Federal program sayesinde, sanayi geliştirme stratejilerinin en önemli iki bölümü, birleşik bir metodoloji kullanılarak oluşturulmaya başlayacak: işgücü verimliliği ile ilgili bir bölüm ve personel alımı ile ilgili bir bölüm. Ayrıca, işgücü piyasasının esnekliğinin artırılmasına yönelik bir dizi yasal önlemin alınması ve platform istihdamını düzenleyen bir yasa tasarısının kabul edilmesi öngörülüyor. Ayrıca program çerçevesinde, onbinlerce kişi olan yaşlı ve engellilere bakım veren vatandaşların istihdamına yönelik koşulların yaratılması ve istihdam edilen kişi sayısının azaltılmasına yardımcı olunması planlanıyor . gölgeler ” .

Bu önlemlerin alınması sonucunda personel ihtiyacının tahmin edilmesine yönelik bir sistemin ve talep gören mesleklerin teşvikine yönelik bir düzenin oluşmasını ve mezunların uzmanlık alanlarında istihdam edilme düzeylerinin artmasını bekliyoruz. Ortalama çalışan seçme hızı yüzde 30 artabilecek, sektör ve bölge düzeyinde stratejik planlama personel potansiyelini dikkate alacak ve iş akışları daha verimli hale gelecek. Ayrıca 2030 yılına kadar kaçak çalışan sayısında 1,9 milyon kişi azalma bekliyoruz.

Hoparlör
İsayev Andrey Konstantinoviç
İsayev Andrey Konstantinoviç
Halk Programının “İyi iş – evde refah” yönünün koordinatörü, “Birleşik Rusya ile kariyerim” federal parti projesinin koordinatörü, Partinin yasama faaliyetlerinden sorumlu Uzman Konseyi Başkan Yardımcısı, “ Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA” fraksiyonu
#rus gazetesi
#AdreyIsaev
#madde
#RG
#GSYH
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/nuzhno-obespechit-temp-rosta-vvp-vyshe-srednemirovogo-urovnya-statya-andreya-isaeva

, , , , , , , , ,

REKLAM ALANI