Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı, Xi’an’ın kuru limanında Kazakistan’ın bir lojistik merkezi inşaatına başlama törenine katıldı.

Devlet başkanı, Xi’an’ın kuru limanında Kazakistan’ın bir lojistik merkezi inşaatına başlama törenine katıldı.
REKLAM ALANI
19.05.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı, Xi’an’ın kuru limanında Kazakistan’ın bir lojistik merkezi inşaatına başlama törenine katıldı.

2023
Xi’an, Çin

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaptığı devlet ziyareti kapsamında Xi’an kuru limanında Kazakistan lojistik merkezinin inşası için düzenlenen çevrimiçi lansman törenine katıldı.

 

 

 

 

Devlet başkanı, törene katılanları inşaatın başlaması nedeniyle tebrik etti ve bu projenin önemine dikkat çekti. Ona göre bugünkü olay, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in 10 yıl önce Astana’da yaptığı Büyük İpek Yolu’nun ekonomik kuşağını oluşturma girişimini tamamen yansıtıyor. Konuşmada, Kazakistan’ın ulaşım ve lojistik altyapısının geliştirilmesine özel önem verdiği ve küresel projeye maksimum destek sağladığı belirtildi.

– Son 15 yılda ülkemiz bu sektöre 35 milyar dolar yatırım yaptı. Lianyungang limanında bir Kazak-Çin lojistik merkezi kurduk. Yeni demiryolu güzergahları açıldı. “Khorgos-Doğu Kapıları” kuru limanı çalışmalarına başladı. Hazar Denizi’nde modern bir altyapı oluşturuldu. Bu tedbirlerin devam eden çalışmaların bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Geçen yıl iki ülke arasında demiryolu ile 23 milyon ton yük taşındı. Bu benzeri görülmemiş bir rakam. Bu yılın ilk çeyreğinde eşya taşımacılığı yüzde 35 artarak 7 milyon tonu aştı. İşbirliğimiz bununla da sınırlı değil. Ulaşımın daha da geliştirilmesi için ek altyapıya ihtiyaç vardır. Bu nedenle Çinli meslektaşlarımızla birlikte Xi’an’ın kara limanında bir lojistik merkezi inşa etmeye karar verdik. Bu merkez, Shaanxi bölgesini Kazakistan, Orta Asya ile birleştirir. Ayrıca Avrupa, Türkiye ve İran’ın da önünü açacaktır. Kassym-Jomart Tokayev, projenin tam olarak başlatılmasının iki ülke arasındaki işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağından eminim.

 

Törende Xi’an Belediye Başkan Vekili Ye Nyuping ve JSC “NC “KTZ” Yönetim Kurulu Başkanı Nurlan Sauranbayev de konuşma yaptı.

Önümüzdeki yıldan itibaren elektronik ve bilgisayar aksamları, otomobil ve oto aksamları, tekstil, giyim, ayakkabı ve aksesuarları, gıda ve tarım ürünleri, inşaat ürünleri ve inşaat malzemeleri ile cevher, metal ve kimyasal ürünlerin kuru karayolu ile taşınması planlanıyor. liman.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-uchastie-v-ceremonii-zapuska-stroitelstva-logisticheskogo-centra-kazahstana-v-suhom-portu-goroda-sian-1845539

 

 

 

REKLAM ALANI