Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı Slovenya Cumhurbaşkanı Natasha Pirc-Musar ile görüştü

Devlet başkanı Slovenya Cumhurbaşkanı Natasha Pirc-Musar ile görüştü
REKLAM ALANI
22.09.2023
A+
A-

 

 

Olaylar
Uluslararası topluluk
Devlet başkanı Slovenya Cumhurbaşkanı Natasha Pirc-Musar ile görüştü

2023
BM Genel Merkezi, New York, ABD

BM Genel Kurulunun 78. oturum oturum aralarında Kassym-Jomart Tokayev, Slovenya Cumhurbaşkanı Natasha Pirc-Musar ile bir araya geldi.

 

 

 

Devlet başkanı, Slovenya’nın Avrupa Birliği’nde Kazakistan’ın önemli bir ortağı olduğunu vurguladı. Ona göre ülkelerimiz olumlu etkileşim dinamiklerini sürdürüyor.

 

Kassym-Jomart Tokayev, Natasha Pirts-Musar’ı gelecek yıl Astana Uluslararası Forumu’na katılmaya davet etti.

 

 

 

– Sizi resmi olarak Kazakistan’ı ziyaret etmeye davet etmek istiyorum. Gelecek yılın haziran ayı ortasında siyaset ve ekonomi konularının tartışılacağı Astana Uluslararası Forumu’nu düzenleyeceğiz. Bu yıl haziran ayında düzenlenen forum büyük bir başarı elde etti. Umarım gelecekte diğer devlet başkanları, başbakanlar ve birçok ulusötesi şirketin başkanlarıyla birlikte ana konuşmacılardan biri olursunuz” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

Buna karşılık Slovenya Cumhurbaşkanı da Kazakistan ile işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu doğruladı.

 

– İşbirliğini geliştirmek için her zaman fırsatlar vardır. Ülkelerimiz arasında hiçbir sorun yok. Natasha Pirts-Musar, ülkeme yapacağınız ziyarette sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım” dedi.

Cumhurbaşkanları, ticaret, ekonomi, ulaştırma, lojistik ve insani alanlarda Kazak-Slovenya işbirliğinin geliştirilmesine yönelik umutları tartıştı. Muhataplar, iki ülke arasında ilaç, lojistik ve bilişim endüstrisi alanlarındaki olumlu etkileşim deneyimini vurguladılar.

 

 

 

Uluslararası nitelikteki konularda görüş alışverişinde bulunuldu, özellikle dünyada istikrar ve güvenliğin sağlanması ve BM’nin yapısının iyileştirilmesine yönelik ilave tedbirler değerlendirildi. Görüşmede Orta Asya ve Kazakistan’ın artan rolüne de değinildi.

 

 

 

Başkanlar uluslararası yapılarda yakın işbirliği yapma konusunda anlaştılar.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-peregovory-s-prezidentom-slovenii-natashey-pirc-musar-1982854

 

 

 

 

REKLAM ALANI