Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Başkanı Ekibastuz’da ısınma sezonu hazırlıkları ile tanıştı

Devlet Başkanı Ekibastuz’da ısınma sezonu hazırlıkları ile tanıştı
REKLAM ALANI
11.08.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar
Çalışma gezileri
Devlet Başkanı Ekibastuz’da ısınma sezonu hazırlıkları ile tanıştı

 

2023

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’in Pavlodar bölgesine yaptığı çalışma gezisi, Ekibastuz termik santralini ziyaretiyle başladı.

 

 

 

 

Devlet başkanı, kentin termik santralinde yürütülen onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Bölge akim Asain Baikhanov’un bildirdiği gibi, teknik denetim sonucunda Ekibastuz CHPP’nin hissedarlarıyla birlikte şehrin ısı temini ile ilgili sorunları çözmek için bir eylem planı geliştirildi ve onaylandı. CAEPCO, ısıtma şebekelerinin en yıpranmış bölümleri için tasarım tahminleri ve CHPP’deki onarım çalışmaları için tüm teknik çözümleri geliştirmiştir.

 

 

 

Plana göre, 10 kazan ünitesinin tamamının (5 buhar ve 5 su ısıtma ünitesi) onarımı, CAEPCO JSC’nin kendi fonları (8,2 milyar tenge) ve Hükümet ve Devlet rezervleri pahasına sağlanmaktadır. bölgesel bütçe (8,5 milyar tenge).

Isı ve elektrik tesisinin durumu hakkında bilgi sahibi olan Cumhurbaşkanı, Hükümete ve bölge akimine, Ekibastuz CHPP’nin verimliliğini eski haline getirmek için işin kalitesini ve zamanlamasını özel kontrol altında tutmaları talimatını verdi.

 

 

 

 

– Durum ciddi. Aşınma çok büyük. Bu konuyu sistemli bir şekilde ele almamız ve sürekli gözden geçirmemiz gerekiyor. Geçen kış olanlar elbette hiçbir durumda ne bu şehirde ne de diğer şehirlerde tekrarlanamaz. Bu Hükümetin ve tüm akimlerin sorumluluğundadır. Yaşanan her şeyden zor bir ders aldık. Bir bütün olarak ülkemizin vatandaşlarına ve ilgili şehirlerin sakinlerine sabır ve anlayışları için çok teşekkür etmeliyim. Ama bu sabrı ve anlayışı sonsuz yaşamak hiç de imkansız değil. Bu nedenle önlem alacağız” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

Devlet Başkanı ayrıca, mahalle içi ve ana şebekelerin yanı sıra şehrin konut stokunun yaklaşan ısıtma sezonu hazırlıklarını da kontrol etti.

 

 

 

Bugüne kadar ana ve mahalle içi şebekelerin hidrolik test sonuçlarına göre 304 hasar giderilmiş, boru hattının 62 km’si ve 95 adet vanadan 76’sı değiştirilmiştir. Ayrıca, Hükümetin rezervi pahasına 5,4 km’lik ısıtma hattı yeniden inşa edilmektedir.

Akimat’a göre genel olarak Ekibastuz’da kaza riskini ortadan kaldırmak için iki proje gerekiyor. İlk proje, Ekibastuz CHPP’ye kesintisiz teknik su temini sağlayacak bir ana boru hattının inşasıdır. İkincisi, şehrin dört mikro bölgesinin ısı tedarik sisteminin dengelenmesini sağlayacak ve 9.000’den fazla vatandaşın evlerine ısı tedarik parametrelerini önemli ölçüde iyileştirecek yeni bir ısıtma hattının inşasıdır.

 

 

 

Birinci Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar’a göre, Hükümet bu projeleri gelecek yıldan itibaren finanse etme konusunu değerlendiriyor.

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmektwitter Facebook Fok

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-oznakomilsya-s-hodom-podgotovki-k-otopitelnomu-sezonu-v-ekibastuze-9755

 

 

REKLAM ALANI