Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son bir günde trafik kazalarında 2 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi dolayısıyla üzüntüsünü paylaştı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son bir günde trafik kazalarında 2 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi dolayısıyla üzüntüsünü paylaştı
REKLAM ALANI
29.05.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son bir günde trafik kazalarında 2 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi dolayısıyla üzüntüsünü paylaştı

2023
“Toplumsal bir sorun olan trafik sorununun ortak akılla çözülmesine yönelik ilgili bütün paydaşların sorumluluklarını hatırlaması gelinen noktada elzemdir”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, son bir günde trafik kazalarında 2 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Son bir gün içerisinde ülkemizde yaşanan trafik kazaları nedeniyle Ödül Demircioğlu ve İffet Bilal isimli iki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi tüm yurttaşlarımız gibi beni de derinden üzmüştür.

Adına ‘kaza” dediğimiz bu vahim toplumsal sorun, her geçen gün ocaklara ateş düşürmekte; anne babalarımızı, evlatlarımızı ve dostlarımızı bizden koparmaktadır.

Son 12 yılda 400’den fazla insanımızı yollarda yitirdik. Bu sayı, nüfusa oranla Avrupa ülkelerinin yaklaşık olarak 4 katıdır. Bu oran yıllık bazda depremde yitirdiğimiz canlarımızdan da ne yazık ki fazladır.

Önüne uzun yıllardır geçemediğimiz bu acı gerçeğin sosyal, psikolojik, yasal ve denetimle ilgili birçok farklı başlıkta irdelenmesi gereken boyutu olduğunu kabul etmek; gelinen noktada hepimizin sorumluluğudur.

Toplumsal bir sorun olan trafik sorununun ortak akılla çözülmesine yönelik ilgili bütün paydaşların sorumluluklarını hatırlaması gelinen noktada elzemdir.

Trafik konusunda birçok kez altını çizdiğim üzere, hemen hemen her aileye ateş düşüren bu acı gerçeğimizin çözümüne yönelik ivedilikle popülizmden uzak, gerçekçi, sonuç odaklı ve bilimsel verilerin ışığında kararlı siyasi adımlar atılmalıdır.

Ülkemizin bu güncel sorununun çözümünü, eğitimden altyapıya, yasal düzenlemelerden acil kurtarma, tıbbî bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine, denetimlere yaygınlık ve etkinlik kazandırılmasından, yurttaşlarımızda trafik bilinci oluşturulmasına ve yaptırımların kararlılıkla uygulanmasına kadar, bütün boyutlarıyla ele almak ve planlamak durumundayız.

 

 

Bu noktada ülkemizdeki altyapı eksiklerinin giderilmesine yönelik hali hazırda yürütülmekte olan çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

İnsan yaşamının bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerli olduğunu bütün yurttaşlarımıza bir kez daha anımsatıyor, trafik kazalarının yaşanmaması için sürücü ve yaya olarak herkesi duyarlı, dikkatli ve sorumlu davranmaya, görevlilere yardımcı olmaya ve trafik kurallarına uymaya çağırıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle kazalarda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaslı ailelere başsağlığı diliyorum.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-son-bir-gunde-trafik-kazalarinda-2-vatandasimizin-11101

 

 

REKLAM ALANI