Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Cezayir ile ticaret hacmimizi salgın şartlarına rağmen 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık”

“Cezayir ile ticaret hacmimizi salgın şartlarına rağmen 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık”
REKLAM ALANI
16.05.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

“Cezayir ile ticaret hacmimizi salgın şartlarına rağmen 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık”
16.05.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

“Cezayir ile ticaret hacmimizi salgın şartlarına rağmen 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ticaret hacmimizi salgın şartlarına rağmen bir önceki yıla oranla yüzde 35 artırarak 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’u Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin birinci toplantısı münasebetiyle Ankara’da misafir etmekten büyük bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanına ve heyetine bir kez de sizlerin huzurunda hoş geldiniz diyorum. Cezayir’den ülkemize 17 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan bu tarihî ziyaretle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Cezayir Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 60’ıncı yılını bu vesileyle tebrik ediyorum. Vatanlarının bağımsızlığı uğruna can veren tüm kahramanları rahmetle yâd ediyorum” diye ekledi.

“İKİ DOST ÜLKE OLARAK 500 YIL ÖNCESİNE UZANAN ORTAK BİR MAZİYİ PAYLAŞIYORUZ”

Bu senenin aynı zamanda Türkiye-Cezayir diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun da 60’ıncı yılına tekabül ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki dost ve kardeş ülke olarak 500 yıl öncesine uzanan ortak bir maziyi paylaşıyoruz. İkili ilişkilerimizi yeni bir zemine taşıyan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin kuruluşunu 2020 yılında Cezayir’e yaptığım ziyaret sırasında kararlaştırmıştık. İlk toplantımızı gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Bu vesileyle iş birliğimizi daha da ileriye taşıma kararlılığımızı karşılıklı olarak bir kez daha teyit ettik” şeklinde konuştu.

Görüşmelerde Türkiye-Cezayir ilişkilerini kapsamlı biçimde ele aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Gerek ikili gerek uluslararası platformlarda dayanışmamızı artırarak sürdürme kararlığımızı vurguladık. Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz hamdolsun her geçen gün gelişiyor. 2020 yılındaki ziyaretimde 5 milyar dolar hedefini belirlemiştik. Ticaret hacmimizi salgın şartlarına rağmen bir önceki yıla oranla yüzde 35 artırarak 4,2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık.”

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136908/-cezayir-ile-ticaret-hacmimizi-salgin-sartlarina-ragmen-4-2-milyar-dolar-duzeyine-ulastirdik-

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI