Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Yuri Kim ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi

Bakan Jeyhun Bayramov’un ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Yuri Kim ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi
REKLAM ALANI
10.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

No:470/23, Bakan Jeyhun Bayramov’un ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Yuri Kim ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi

 

 

 

7 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yuri Kim arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

 

Telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliği gündemi, bölgedeki mevcut durum, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ele alındı.

 

Karşı tarafa bölgedeki mevcut durum hakkında detaylı bilgi veren Bakan Ceyhun Bayramov, bu ülkenin uluslararası toplumu yanıltmaya yönelik propagandasının, askeri-siyasi provokasyonların arttığı ve arka planda gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekti. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik manipülasyonları.

 

 

 

“Zor insani durum” ve “abluka”nın varlığına ilişkin asılsız iddialar bahane edilerek, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin toplumumuza kazandırılması çabaları da dahil olmak üzere ülkemizin iç işlerine müdahale edildiğine dikkat çekildi. Bölgede dikkatleri üzerine çekti.

 

 

 

Azerbaycan’ın Ağdam-Hankendi yolunun Ermeni vatandaşlara mal taşımak amacıyla kullanılması konusunda vardığı anlaşmaların Ermenistan ve Azerbaycan tarafından oluşturulan sözde rejim tarafından son anda ihlal edilmesi ve buna paralel olarak çatışmaların yoğunlaşması ifade edildi. Laçin yolunun kullanılması, yaşanan durumun insani değil siyasi manipülasyon olduğunu gösteriyor.

 

Çatışma sonrası dönemde bölgede barış ve güvenliğin tesisi için tarihi fırsatın kaçırılmaması amacıyla uluslararası toplum, Ermenistan’ın, Azerbaycan’da kurulan sözde rejimi destekleyen açıklamaları da dahil olmak üzere provokatif adımlarını sert bir şekilde kınaması ve kınaması gerektiğini vurguladı. .

 

 

 

Ermeni tarafının barış sürecini tehdit eden açıklama ve adımlarına rağmen normalleşme gündemini ilerletmekte kararlı olduğumuz ancak bu pozisyondaki kararlılığımızın toprak bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdidi önleme hakkımızı etkilemediği dikkat çekildi. egemenlik.

 

 

 

Telefon görüşmesinde karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no47023

 

 

REKLAM ALANI