Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya, Hükümetle birlikte bireysel bölgesel kalkınma programları oluşturuyor

Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya, Hükümetle birlikte bireysel bölgesel kalkınma programları oluşturuyor
REKLAM ALANI
16.09.2024
A+
A-

Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya, Hükümetle birlikte bireysel bölgesel kalkınma programları oluşturuyor
2024,

Parti yerel bölgelerden gelen önerileri topladı ve analiz etti
Bireysel bölgesel kalkınma programları (IPR), Birleşik Rusya’nın halk programının bir parçası haline geldi. Partinin Genel Konseyi Sekreter Vekili ve Urallar Federal Bölgesi Başkanının Tam Yetkili Temsilcisi Vladimir Yakushev , Vladimir Putin’in Hükümet üyeleriyle yaptığı toplantıda, partinin bütçedeki finansmanını sağlayacağını ve uygulama üzerindeki kontrolü organize edeceğini belirtti. .

Fikri mülkiyet hakkı, Altay Cumhuriyeti, Kalmıkya Cumhuriyeti, Mari El Cumhuriyeti, Tyva Cumhuriyeti, Hakasya Cumhuriyeti, Çuvaş Cumhuriyeti, Altay Bölgesi, Kirov, Kurgan ve Pskov bölgeleri için 2025- için geliştirilecektir. 2030.

“Talimatlarınızı takiben (Başkan – editörün notu), Birleşik Rusya yeni programların hazırlanmasına aktif olarak dahil oldu. Doğrudan yerellerden, insanlardan öneriler topladık, bu önerileri özetledik ve Hükümete sunduk. Ve şimdi Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nda bu programlar üzerinde çalışıyoruz” dedi Vladimir Yakushev.

Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Vekili, asıl görevin programların finansmanını sağlamak olduğunu belirtti. Üç yıllık bütçeden gerekli ödenek sağlanacaktır.

“Birleşik Rusya’nın kolordu yardımcısına gelince, bu programların finansmanını tamamen destekliyor. Tüm bu konular daha önce Maliye Bakanlığı ile görüşülmüştü” dedi Vladimir Yakushev.

Bireysel bölgesel kalkınma programlarının etkinliğini kanıtladığını vurguladı. Program faaliyetleri yeni istihdam yaratılmasına, yatırımların arttırılmasına ve böylece bölgesel ekonomilerin kalkınmasının temelini oluşturmasına olanak sağladı.

“Altay’da tarım ve turizm destekleniyor. Tyva’da yapı malzemeleri üretimi ortaya çıktı. Karelya’da ulaşım altyapısıyla ilgili sorunlar çözüldü ve bu da turizmin daha aktif bir şekilde gelişmesini mümkün kıldı” dedi Vladimir Yakushev.

Ayrı olarak, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Vekili, fikri mülkiyet haklarına katılan bölgelerin ulusal projelerin uygulanmasını desteklemek için özel koşullara ve ek araçlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Vladimir Yakushev, “Bu, bu programların etkinliğini artıracaktır” dedi.

Ayrıca Genel Konsey Sekreter Vekili, Birleşik Rusya’nın fikri mülkiyet haklarına dahil edilecek tüm faaliyetlerin izlenmesi sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu vurguladı.

“Birleşik Rusya” bugün geniş ülkemiz genelinde en etkin ağa sahip olan bir partidir. İnsanlardan sürekli geri bildirim alıyoruz ve programa dahil edilecek tüm faaliyetleri izleme sorumluluğunu üstlenmeye hazırız, böylece insanlar bu faaliyetlerde Rusya Federasyonu’nun her bir özel konusuna ilişkin değişiklikleri gerçekten görebilirler” diye vurguladı Vladimir Yakushev.

Buna karşılık Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Reshetnikov, bu tür fikri mülkiyet haklarının yıl sonuna kadar planın %98’i olan 15 bin iş yaratılmasını mümkün kıldığını belirtti. Yatırım planı aşıldı – bölgeler 111 milyar ruble çekti.

Fikri mülkiyet haklarının uygulanması sırasında 2030 yılına kadar desteklenen projelere 300 milyar ruble yatırım çekilecek. Bu, mevcut programlarda gündeme getirilenin 3 katıdır. Fonlarının %98’i yatırımı desteklemeye, üretkenliği artırmaya ve istihdam yaratmaya gidecek.

Çuvaşistan ve Mari El cumhuriyetlerinde rıhtım duvarlarının inşa edilmesi ve kıyı bölgelerinin turizmin geliştirilmesi için iyileştirilmesi planlanıyor.

Oda sayısını artırmak için Altay ve Kalmıkya Cumhuriyetlerinde modüler otellerin oluşturulması ek olarak finanse edilecek. Tyva’da yatırımcıların daha büyük oteller yaratması desteklenecek.

2025-2026 programlarının uygulanmasına yönelik kaynaklar federal bütçede ayrılmıştır – 10 bölge için yıllık 10 milyar ruble.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Parti Genel Konseyi Sekreter Vekili, Rusya Federasyonu Başkanının Ural Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi
#Yakushev
#Putin
#Reşetnikov
#Ekonomik Kalkınma Bakanlığı
#toplantı
#Devlet
#YPRES
#bireysel gelişim programları
#bölgeler
#ekonomi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/vladimir-yakushev-edinaya-rossiya-vmeste-s-pravitelstvom-formiruet-individualnye-programmy-razvitiya-regionov

, , , , , , , ,

REKLAM ALANI