Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Mukavemet Yol Koşusu”nun ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Mukavemet Yol Koşusu”nun ödül töreninde konuştu
REKLAM ALANI
03.08.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Mukavemet Yol Koşusu”nun ödül töreninde konuştu

2024
“Var olan egemenliğimiz kabul edilmeden müzakere masasına dönmenin söz konusu olmadığını hep birlikte haykırmaktayız”

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818973423030215082

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

https://x.com/KKTCCB/status/1818973423030215082

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle düzenlenen 16 km’lik “Mukavemet Yol Koşusu”nun ödül törenine katıldı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nde yapılan törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, ağustos ayının Kıbrıs Türkü ve Türk milletinin çok önemli zaferler kazandığı bir dönem olduğunu vurguladı.

Sadece TMT’nin kuruluşunun değil Güvenlik Kuvvetler Komutanlığı’nın ve Malazgirt Savaşı’nın da ağustos ayında gerçekleştirildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bağımsız bir Türk devleti ve TDT’de gözlemci üye olmasının Akdeniz ve Mavi Vatan’ın bekası için çok önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün; direnişiyle, 453 yıllık tarihi ve varoluş mücadelesiyle bağımsızlığını hak ettiğini, fedakarlık ve ödediği bedellerle egemenlik hakkını kazandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası alandaki mücadelenin de egemenliğin kabul edilmesi olduğuna işaret etti.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818973423030215082

Cumhurbaşkanı Tatar, “Var olan egemenliğimiz kabul edilmeden müzakere masasına dönmenin söz konusu olmadığını hep birlikte haykırmaktayız” dedi.

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin milli siyasetine verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte, mukavemet yıllarında Kıbrıs Türk halkının hep hayalini kurduğu statüye kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından 50 yıl sonra “Kıbrıs’ta iki devletli çözüm tek çözüm şeklidir” diyen 2. tezkerenin kabul edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim şimdi yürüttüğümüz milli siyaset, egemen eşitlik… Yani bir anlaşma olacaksa ancak iki devletin iş birliğiyle olabileceğini, federal çatıyla bir anlaşmanın artık geride kaldığını anlatmaktır “dedi.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818973423030215082

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 20 Temmuz’da Güney’e yaptığı ziyaretinde “Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa Türkiye içinde olmasın” dediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’siz bir anlaşmanın sıfır asker sıfır garanti anlamına geldiğini, Kıbrıs Türk halkının ve elbette Türkiye’nin böyle bir anlaşmaya onay vermeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, bir anlaşma olacaksa bağımsız bir KKTC’nin o anlaşmanın içinde olacağını yineleyerek, devletin yok olacağı bir anlaşmaya sürüklenmeye niyetlerinin olmadığını artık herkesin anladığını umduğunu belirtti.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818973423030215082

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin 50. kuruluş yıl dönümünde TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ve Girne sahillerinde yapılan gösterilerin de KKTC’nin milli devlet içerisindeki statüsünü gözler önüne serdiğini vurguladı.

TDT’nin Şuşa’da gerçekleştirilen toplantısında yaptığı konuşmada, “biz bağımsız bir Türk devletiyiz, TDT içinde hakkıyla yerini alan bağımsız bir devletiz, Türk dünyasının Akdeniz’e açıklan kapısıyız” dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Gazze’de yaşananlar… Güney Kıbrıs’taki yapılanmalar sonucunda lojistik üs konumunda her türlü hedefe maruz kalacak adımlar atılırken, bu tehlikelere maruz kalmamak için biz KKTC’yi sonuna kadar savunmak, barışı güveni ve huzur sürdürmek için bu azmi sonuna kadar sürdürüp geleceğe taşımak zorundayız” dedi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-mukavemet-yol-kosusunun-odul-toreninde-konustu-12594

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818973423030215082

, , , , , ,

REKLAM ALANI