Beykoz Üniversitesi lisans ve önlisans programlarına 3 yeni program ekledi

Beykoz Üniversitesi lisans ve önlisans programlarına 3 yeni program ekledi İş dünyasında gelişen alanların insan kaynağı taleplerini yakından takip eden Beykoz Üniversitesi, yeni dönemde 3 yeni programı üniversite adaylarına sunuyor.
Beykoz Üniversitesi lisans ve önlisans programlarına 3 yeni program ekledi
Yayın: 13 Temmuz 2021 TEKNOLOJİ Google News

Beykoz Üniversitesi lisans ve önlisans programlarına 3 yeni program ekledi

İş dünyasında gelişen alanların insan kaynağı taleplerini yakından takip eden Beykoz Üniversitesi, yeni dönemde 3 yeni programı üniversite adaylarına sunuyor.

Lisans düzeyinde ‘Endüstri Mühendisliği’ ve ‘Psikoloji’ alanlarında İngilizce açılacak programlar yanında önlisans düzeyinde de küresel salgın ile birlikte yıldızı parlayan ‘E-Ticaret ve Pazarlama’ programını başlatıyor. Bu programlara burslu ve %50 indirimli öğrenci kabul edilecek.

 

 

Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 tercih döneminde lisans ve önlisans programlarına üç yeni program daha ekledi. İş dünyasında hızla gelişen ve insan kaynağı talebi artan alanları yakından takip eden Beykoz Üniversitesi, mevcut 19 lisans programına İngilizce ‘psikoloji ve endüstri mühendisliği’ programlarını eklerken, mevcut 21 önlisans programına da küresel salgında yıldızı parlayan ‘e-ticaret ve pazarlama’ programını ekledi.

 

Nitelikli büyümeye devam eden Beykoz Üniversitesi; İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere dört fakülte, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans programlarının sunulduğu Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nde toplam 58 program ile eğitim-öğretime devam ediyor.

 

Geleceğin endüstri mühendisleri ve psikologlarını yetiştirecek

 

Yeni dönemde ilk öğrencilerini alacak olan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği (İngilizce) ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji (İngilizce) lisans programlarından mezun olan öğrencilerin Avrupa Dil Portföyü B2/B2+ genel düzeyinde İngilizce bilen, mesleklerini yurtdışında da yapabilecek yetkinlikte bireyler olarak iş dünyasında yerlerini almaları hedefleniyor.

 

Endüstri Mühendisliği (İngilizce) ve Psikoloji (İngilizce) lisans programlarında sekiz yarıyıl eğitim-öğretim alacak olan öğrenciler, aynı zamanda 7+1 müfredat yapısı ile bir yarıyıl boyunca iş hayatının içinde bulunarak öğrendiği teorik bilgileri uygulama imkânı bulacak. Üniversitenin ‘Yetkinlik Geliştirme Programı’ ile 14 temel ve yönetsel yetkinlikte de kendilerini geliştirme fırsatı bulacak olan öğrenciler gerekli koşulları sağlamaları halinde çift anadal/ yan dal yapma şansı da elde edecek.

 

 

E-ticaret ve Pazarlama Önlisans Programı da kuruldu

 

Dijitalleşme ve küresel salgının etkisi ile e-ticaretteki hızlı gelişme, nitelikli personel açığını da ortaya çıkarıyor. Beykoz Üniversitesi, bu alandaki insan kaynağı açığını dikkate alarak programları arasına E-Ticaret ve Pazarlama Önlisans Programı’nı da ekledi. Beykoz Üniversitesi dahil Türkiye’de yalnızca dört üniversitede bulunan E-Ticaret ve Pazarlama Programı’nda öğrenciler iki yıllık öğrenimleri süresince pazarlama başta olmak üzere, lojistik, dijital ve mobil reklamcılık gibi alanlarda yetkinlik kazanacak. Öğrenciler diğer önlisans programlarında olduğu gibi 3+1 eğitim müfredatı ile bir yarı yıl boyunca iş hayatının içinde bulunma şansı elde edecek.

 

Tercihler Ağustos ayında

 

Beykoz Üniversitesi 2021 tercih döneminde online ve yüz yüze tercih danışmanları ile de aday öğrencilere destek verecek. Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 eğitim- öğretim yılında lisans ve önlisans programlarına burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanları, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 25 tercih bursundan da faydalanabilecek.

 

 

 

 

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2021